Woning isoleren Bommershoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bommershoven? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals de spouw isoleren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Bommershoven. We gaan aan de slag met thema’s als spouwmuren isoleren en koudeval. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bommershoven-3840

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Minder vervuiling
 • Stiller in de woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€167,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna ontdek je de meest interessante methodes om jullie woning in Bommershoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bommershoven is goed te betalen beginnend bij € 870 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en de besparing loopt op tot €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bommershoven kost ongeveer €5550. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Hiermee bespaar je zo’n €820 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er allerlei alternatieve werkzaamheden. Hierna praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bommershoven (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Bommershoven is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bommershoven. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3550)
€595
(€5700)
€1140
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€170
(€1650)
€375
(€3200)
Spouwmuur€195
(€1525)
€580
(€2800)
€835
(€3450)
HR++ glas€240
(€2900)
€290
(€3250)
€395
(€4875)
isolatie bommershoven 3840

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bommershoven?

Waarom juist nu mijn huis in Bommershoven isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, dat betekent een winst van 250 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Borgloon

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Borgloon op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Bommershoven wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bommershoven voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Bommershoven. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment