Woning isoleren Ohey

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ohey? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als het dak isoleren of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Ohey. We bespreken onderwerpen als isolatie van de spouw en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ohey-5350

 • Veel minder betalen voor energie
 • Controle over de temperatuur
 • Goed bezig voor het milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode5350
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de populairste onderdelen om jouw woning in Ohey te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ohey is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 790 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de besparing loopt op tot €205 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ohey kost +/- €5550. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De besparing loopt op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11200. De winst is plusminus €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse rendabele vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ohey (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Ohey kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar. Op deze website berekenen we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Ohey. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€825
(€4700)
€1020
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€225
(€1900)
€335
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1225)
€500
(€2450)
€785
(€3275)
HR++ glas€240
(€2250)
€340
(€4150)
€440
(€4675)
isolatie ohey 5350

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ohey?

Waarom zou ik mijn woning in Ohey isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en geeft een besparing van €220 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Dema, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Ohey

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ohey voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ohey
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Ohey wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Ohey voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Ohey. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment