Woning isoleren Mozet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mozet? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering als bijv. isolatie van buitenmuren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Mozet. We bespreken thema’s als muren isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mozet-5340

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Reductie geluid
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode5340
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€166,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf check je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Mozet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mozet is goed te betalen (vanaf plusminus € 940 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €270 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mozet kost plusminus €5250. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1120. De potentiële besparing ligt op €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Je profiteert van plusminus €950 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er diverse rendabele alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mozet (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere wereld? Isoleren van een woning in Mozet is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar. Hierna komen we met de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Mozet. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3100)
€695
(€7400)
€1120
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€285
(€1750)
€400
(€3350)
Spouwmuur€285
(€1500)
€670
(€2250)
€835
(€3325)
HR++ glas€225
(€2750)
€295
(€3775)
€430
(€5025)
isolatie mozet 5340

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mozet?

Waarom mijn woning in Mozet isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat levert gemiddeld op €320 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Gesves

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Gesves aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gesves
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Mozet wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mozet voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Mozet. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment