Woning isoleren Deurle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Deurle? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals vloerisolatie en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Deurle. We bespreken onderwerpen als warmtereflecterende folie en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-deurle-9831

 • Lagere maandlasten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Martens-Latem
Postcode9831
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik3556,377888505 kWh
Gemiddelde energierekening€169,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand ontdek je de meest toegepaste methodes om een woning in Deurle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Deurle is betaalbaar (vanaf plusminus € 900 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €2000 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Deurle kost je zo’n €5300. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11000. Het voordeel is ong. €750 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we meerdere vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Deurle (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Deurle is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. Dat is dus al gauw €975 per 12 maanden. Onderstaand tref je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Deurle. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€825
(€4950)
€930
(€8400)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€205
(€2500)
€320
(€3150)
Spouwmuur€390
(€1375)
€630
(€2600)
€855
(€3475)
HR++ glas€230
(€1875)
€280
(€3650)
€350
(€4925)
isolatie deurle 9831

Plekken in de regio:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Deurle?

Waarom moet ook ik mijn huis in Deurle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875 en geeft een besparing van €235 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Sint-Martens-Latem

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sint-Martens-Latem aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Martens-Latem
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Deurle wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Deurle voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Deurle. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment