Woning isoleren Hansbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hansbeke? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. het dak isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Hansbeke. We gaan aan de slag met topics als de vloer isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hansbeke-9850

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder geluid van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3557,00272574176 kWh
Gemiddelde energierekening€169,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de meest populaire methodes om jouw woning in Hansbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hansbeke is goedkoop beginnend bij € 710 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €265, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hansbeke kost om en nabij de €5850. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het rendement is om en nabij €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Hansbeke (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste wereld? Isoleren van de woning in Hansbeke is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. Dat komt neer op €825 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hansbeke. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3300)
€715
(€6500)
€1040
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€230
(€2600)
€380
(€3400)
Spouwmuur€375
(€1250)
€730
(€2700)
€925
(€3300)
HR++ glas€195
(€1875)
€315
(€3275)
€435
(€4850)
isolatie hansbeke 9850

Plaatsen in de omgeving:

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hansbeke?

Wat is het voordeel van mijn woning in Hansbeke isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en geeft een besparing van €315 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse projecten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Deinze

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Deinze voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Deinze
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Hansbeke wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hansbeke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Hansbeke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment