Woning isoleren Beausaint

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beausaint? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Beausaint. We zoomen in op vraagstukken over schuin dak isoleren en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-beausaint-6980

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode6980
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€163,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop check je de meest interessante toepassingen om je woning in Beausaint te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beausaint is goedkoop (rond de € 810 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €285 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Beausaint kost je zo’n €4800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De potentiële besparing ligt op €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Hiermee bespaar je grofweg €950, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we allerlei vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Beausaint (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Beausaint kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Beausaint. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€845
(€5450)
€1150
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€260
(€2650)
€300
(€2700)
Spouwmuur€300
(€1175)
€430
(€2600)
€815
(€3375)
HR++ glas€210
(€2800)
€315
(€4100)
€435
(€4450)
isolatie beausaint 6980

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Beausaint?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beausaint isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en dat bespaart tot €275 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide acties als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in La Roche-En-Ardenne

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente La Roche-En-Ardenne voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis La Roche-En-Ardenne
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beausaint wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Beausaint voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Beausaint. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment