Woning isoleren Limelette

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Limelette? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je handige informatie over isolatie Limelette. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de zolder en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-limelette-1342

 • Lagere maandlasten
 • Een prettig wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode1342
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€160,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Limelette te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Limelette is betaalbaar (vanaf € 850 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Limelette kost plusminus €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €980. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11900. Het voordeel is circa €960 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we meerdere populaire oplossingen. Hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Limelette (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Limelette is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Onderstaand komen we met de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Limelette. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€615
(€5500)
€940
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€220
(€1850)
€335
(€2850)
Spouwmuur€245
(€1450)
€610
(€2525)
€925
(€3200)
HR++ glas€235
(€2800)
€320
(€3650)
€450
(€5025)
isolatie limelette 1342

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Limelette?

Wat is het voordeel van mijn woning in Limelette isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en geeft een besparing van €280 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ottignies-Louvain-La-Neuve

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ottignies-Louvain-La-Neuve
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Limelette wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Limelette voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Limelette. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment