Woning isoleren Rosières

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Rosières? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering als spouwmuren isoleren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Rosières. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en minerale wol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rosieres-1331

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRixensart
Postcode1331
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€160,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Rosières te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rosières is financieel toegankelijk beginnend bij € 730 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €235 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1950 en het bespaart circa €240 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Rosières kost plusminus €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Je profiteert van zo’n €920 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we diverse mogelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rosières (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Rosières kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Rosières. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€835
(€6150)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€190
(€1750)
€365
(€3350)
Spouwmuur€395
(€1400)
€740
(€1925)
€865
(€3625)
HR++ glas€230
(€2375)
€270
(€3400)
€415
(€4600)
isolatie rosieres 1331

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Rosières?

Waarom zou ik mijn woning in Rosières isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Rixensart

Door te profiteren van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Rixensart kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rixensart
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Rosières wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Rosières voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Rosières. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment