Woning isoleren Dion-Valmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dion-Valmont? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je diverse informatie over isolatie Dion-Valmont. Bijvoorbeeld thema’s als isolerende kozijnen en deuren en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-dion-valmont-1325

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Goed bezig voor het milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode1325
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€159,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website vind je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Dion-Valmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Dion-Valmont is betaalbaar (om en nabij de € 790 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, dekens, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dion-Valmont kost doorgaans €5750. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13300. De winst is om en nabij €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dion-Valmont (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Dion-Valmont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dion-Valmont. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€695
(€5200)
€1210
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€220
(€2100)
€310
(€3250)
Spouwmuur€320
(€1550)
€580
(€2775)
€835
(€3300)
HR++ glas€245
(€2750)
€305
(€3800)
€380
(€5150)
isolatie dion-valmont 1325

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Dion-Valmont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Dion-Valmont isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat levert gemiddeld op €335 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Chaumont-Gistoux

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Chaumont-Gistoux op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chaumont-Gistoux
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Dion-Valmont wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Dion-Valmont voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Dion-Valmont. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment