Woning isoleren Ottignies-Louvain-La-Neuve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ottignies-Louvain-La-Neuve? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals gevelisolatie of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Ottignies-Louvain-La-Neuve. We gaan aan de slag met vraagstukken over de bodem isoleren en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ottignies-louvain-la-neuve-1340

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder last van trek en tocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Weinig geluid in de woning
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode1340
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€161,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Ottignies-Louvain-La-Neuve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ottignies-Louvain-La-Neuve kan erg voordelig (plusminus € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €210 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, steenwol, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ottignies-Louvain-La-Neuve kost zo’n €4650. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Hiermee bespaar je plusminus €900 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er verschillende rendabele opties. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ottignies-Louvain-La-Neuve (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Ottignies-Louvain-La-Neuve is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. Dat komt neer op €1325 per jaar. Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ottignies-Louvain-La-Neuve. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€715
(€6100)
€1150
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€215
(€2100)
€360
(€3500)
Spouwmuur€375
(€1150)
€540
(€1925)
€835
(€3400)
HR++ glas€230
(€2750)
€340
(€3025)
€385
(€4850)
isolatie ottignies-louvain-la-neuve 1340

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Ottignies-Louvain-La-Neuve?

Waarom zou ik mijn woning in Ottignies-Louvain-La-Neuve isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide maatregelen zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Ottignies-Louvain-La-Neuve

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ottignies-Louvain-La-Neuve
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Ottignies-Louvain-La-Neuve wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ottignies-Louvain-La-Neuve voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Ottignies-Louvain-La-Neuve. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment