Woning isoleren Ottignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ottignies? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Ottignies. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ottignies-1340

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode1340
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€160,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna zie je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Ottignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ottignies kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 790 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ottignies kost ongeveer €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Het rendement is plusminus €840 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste opties. Hierna bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ottignies (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Ottignies kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ottignies. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€805
(€5300)
€1170
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€280
(€2650)
€320
(€3500)
Spouwmuur€340
(€975)
€580
(€2750)
€865
(€3600)
HR++ glas€220
(€2750)
€320
(€3325)
€355
(€5300)
isolatie ottignies 1340

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ottignies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ottignies isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175 en geeft een besparing van €320, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Ottignies-Louvain-La-Neuve

Met behulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ottignies-Louvain-La-Neuve
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ottignies wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ottignies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Ottignies. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment