Woning isoleren Oudergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oudergem? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Oudergem. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van binnenmuren en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oudergem-1160

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Snel te plaatsen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieBrussel
GemeenteOudergem
Postcode1160
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€159,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be zie je de populairste methodes om je woning in Oudergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oudergem kan zeer goedkoop (al vanaf € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €220 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1875 en de winst ligt rond de €210, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Oudergem kost gemiddeld €5150. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Het rendement is ong. €890 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we meerdere alternatieve oplossingen. Hieronder praten we over de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Oudergem (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Oudergem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Oudergem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€865
(€7100)
€1020
(€9450)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€265
(€2500)
€300
(€3550)
Spouwmuur€245
(€1125)
€470
(€2025)
€910
(€3100)
HR++ glas€220
(€1925)
€305
(€3325)
€435
(€4975)
isolatie oudergem 1160

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Oudergem?

Waarom zou ik mijn woning in Oudergem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Oudergem

Door te profiteren van de geldende premie wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Oudergem kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Oudergem
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Oudergem wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oudergem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oudergem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment