Woning isoleren Sint-Pieters-Woluwe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Pieters-Woluwe? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie buitenkant gevel of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Sint-Pieters-Woluwe. We bespreken onderwerpen als spouwmuurisolatie en koudebruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-pieters-woluwe-1150

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieBrussel
GemeenteSint-Pieters-Woluwe
Postcode1150
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€159,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Sint-Pieters-Woluwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Pieters-Woluwe kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 770 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1825 en het rendement ligt op zo’n €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Pieters-Woluwe kost +/- €5150. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Hiermee bespaar je zo’n €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Pieters-Woluwe (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Sint-Pieters-Woluwe is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 op jaarbasis. Hierna berekenen we de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Pieters-Woluwe. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3350)
€875
(€4950)
€1250
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€225
(€2500)
€370
(€3600)
Spouwmuur€275
(€1075)
€580
(€2400)
€830
(€3350)
HR++ glas€230
(€2575)
€280
(€3250)
€395
(€5350)
isolatie sint-pieters-woluwe 1150

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Pieters-Woluwe?

Waarom mijn woning in Sint-Pieters-Woluwe isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en besparen tot €270, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Pieters-Woluwe

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Pieters-Woluwe op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Woluwe
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Sint-Pieters-Woluwe wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Pieters-Woluwe voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Pieters-Woluwe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment