Woning isoleren Opglabbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Opglabbeek? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als bijv. schuin dak isoleren of naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je diverse informatie over isolatie Opglabbeek. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en U-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-opglabbeek-3660

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Minder vervuiling
 • Brandbeschermend
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3660
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€178,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de meest rendabele methodes om je woning in Opglabbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Opglabbeek is interessant (rond de € 940 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1750 en de besparing loopt op tot €260, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Opglabbeek kost +/- €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. De potentiële besparing ligt op €790 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Daarmee bespaar je pakweg €980 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Opglabbeek (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Opglabbeek is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Opglabbeek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€815
(€5650)
€920
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€220
(€2500)
€345
(€3500)
Spouwmuur€385
(€1750)
€690
(€2175)
€785
(€3050)
HR++ glas€190
(€2675)
€305
(€4275)
€355
(€4725)
isolatie opglabbeek 3660

Plaatsen in de regio:

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Opglabbeek?

Waarom moet ook ik mijn huis in Opglabbeek isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Big Mat, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Oudsbergen

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Oudsbergen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Opglabbeek wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Opglabbeek voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Opglabbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment