Woning isoleren Ouffet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ouffet? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Ouffet. We gaan aan de slag met thema’s als tochtstrips of tochtbanden en K-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-ouffet-4590

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Ook geluidswerend
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLuik
GemeenteOuffet
Postcode4590
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website tref jij de meest interessante manieren om je woning in Ouffet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ouffet is financieel toegankelijk (vanaf € 730 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn zo’n €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ouffet kost gemiddeld €5500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Daarmee bespaar je zo’n €930 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we allerlei rendabele alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Ouffet (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Ouffet kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1325 op jaarbasis. Op deze pagina check je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ouffet. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€715
(€4950)
€1240
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€290
(€2350)
€330
(€3050)
Spouwmuur€370
(€1675)
€540
(€2250)
€905
(€3375)
HR++ glas€210
(€2750)
€265
(€4250)
€390
(€4500)
isolatie ouffet 4590

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Ouffet?

Waarom juist nu mijn huis in Ouffet isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025, waarbij u een besparing realiseert van €340 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ouffet

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ouffet in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ouffet
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Ouffet wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ouffet voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Ouffet. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment