Woning isoleren Carlsbourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Carlsbourg? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je handige informatie over isolatie Carlsbourg. We staan stil bij topics als isolatie van de zolder en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-carlsbourg-6850

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6850
Gasverbruik20.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Carlsbourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Carlsbourg is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 940 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €195 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1675 en het rendement ligt op zo’n €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Carlsbourg kost gemiddeld €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €770 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele rendabele vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Carlsbourg (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Carlsbourg is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Carlsbourg. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€715
(€7450)
€960
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€295
(€2100)
€365
(€3100)
Spouwmuur€365
(€1400)
€490
(€2175)
€940
(€3250)
HR++ glas€235
(€2825)
€285
(€3125)
€400
(€4650)
isolatie carlsbourg 6850

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Carlsbourg?

Wat is het voordeel van mijn woning in Carlsbourg isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Luminus en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en dat bespaart tot €335 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Paliseul

Via de premies van de gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Paliseul aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Carlsbourg wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Carlsbourg voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Carlsbourg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment