Woning isoleren Paliseul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Paliseul? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Paliseul. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de gevel en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-paliseul-6850

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Geluidswerende werking
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6850
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€161,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Paliseul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Paliseul is goed te betalen (vanaf € 980 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Paliseul kost plusminus €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van grofweg €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we verschillende populaire vormen. Hieronder benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Paliseul (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame gemeenschap? Isoleren van een huis in Paliseul is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 (jaarlijks). Onderstaand vind je de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Paliseul. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€805
(€6250)
€1020
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€280
(€2200)
€375
(€3450)
Spouwmuur€265
(€975)
€720
(€2325)
€920
(€3225)
HR++ glas€230
(€2400)
€295
(€3825)
€445
(€4650)
isolatie paliseul 6850

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Paliseul?

Waarom zou ik mijn huis in Paliseul isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en dat levert gemiddeld op €210, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Paliseul

Via de geldende premie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Paliseul kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Paliseul wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Paliseul voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Paliseul. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment