Woning isoleren Longlier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Longlier? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals de zolder isoleren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met belangrijke informatie over isolatie Longlier. We staan stil bij topics als het dak isoleren en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-longlier-6840

 • Flinke besparing
 • Een prettig leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Relatief snel te plaatsen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode6840
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check jij de meest interessante acties om een woning in Longlier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Longlier kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 930 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €210 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Longlier kost plusminus €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11200. Het rendement is ong. €940 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal rendabele werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Longlier (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw woning in Longlier kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Longlier. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3050)
€725
(€5600)
€1230
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€260
(€2450)
€365
(€3150)
Spouwmuur€360
(€1725)
€610
(€2700)
€835
(€3225)
HR++ glas€220
(€2800)
€280
(€3725)
€360
(€5075)
isolatie longlier 6840

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Longlier?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Longlier isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3675 en dat levert gemiddeld op €310, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Neufchâteau

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Neufchâteau op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neufchâteau
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Longlier wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Longlier voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Longlier. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment