Woning isoleren Grapfontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grapfontaine? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als bijv. dakisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Grapfontaine. Je komt meer te weten over thema’s als de vloer isoleren en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-grapfontaine-6840

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Snel te plaatsen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode6840
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€165,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Grapfontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grapfontaine is goedkoop (gemiddeld zo’n € 790 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €255 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Grapfontaine kost plusminus €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Hiermee bespaar je grofweg €820 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er verscheidene populaire oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grapfontaine (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Grapfontaine is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per 12 maanden. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Grapfontaine. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€765
(€6500)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€290
(€2650)
€390
(€2950)
Spouwmuur€175
(€1400)
€690
(€2550)
€815
(€3400)
HR++ glas€250
(€2850)
€330
(€4050)
€445
(€5350)
isolatie grapfontaine 6840

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Grapfontaine?

Waarom zou ik mijn huis in Grapfontaine isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Mega en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, waarbij u een besparing realiseert van €275 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Neufchâteau

Door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Neufchâteau aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neufchâteau
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Grapfontaine wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Grapfontaine voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Grapfontaine. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment