Woning isoleren Corbion

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Corbion? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals de schuur isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder tref je handige informatie over isolatie Corbion. We staan stil bij items als isolatie van de bodem en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-corbion-6838

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimaal wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Relatief snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6838
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€165,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check je de meest rendabele stappen om jullie woning in Corbion te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Corbion is voordeling (rond de € 740 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Corbion kost om en nabij de €4500. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het rendement is al snel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Het rendement is ongeveer €890 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Corbion (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw huis in Corbion is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat komt neer op €1400 op jaarbasis. Hierna tref je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Corbion. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€575
(€5050)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€245
(€2400)
€375
(€3200)
Spouwmuur€400
(€950)
€450
(€2350)
€830
(€3500)
HR++ glas€190
(€2275)
€325
(€3950)
€400
(€4700)
isolatie corbion 6838

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Corbion?

Waarom juist nu mijn huis in Corbion isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Trevion, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, dat betekent een winst van 255 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Handy Home, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Bouillon

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Bouillon aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Corbion wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Corbion voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Corbion. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment