Woning isoleren Peer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Peer? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Peer. Je leest uitvoerig over topics als tochtstrips of tochtbanden en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-peer-3990

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeentePeer
Postcode3990
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€171,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina vind jij de meest interessante methodes om een woning in Peer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Peer is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 750 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Peer kost ongeveer €5650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1040. De besparing loopt op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het voordeel is circa €990 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we nog enkele interessante uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Peer (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Peer is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Peer. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€625
(€5750)
€940
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€275
(€2450)
€355
(€3250)
Spouwmuur€220
(€1575)
€490
(€2475)
€885
(€3450)
HR++ glas€210
(€2575)
€300
(€3150)
€405
(€5025)
isolatie peer 3990

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Peer?

Waarom juist nu mijn huis in Peer isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, dat betekent een winst van 255 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Peer

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Peer aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Peer
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Peer wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Peer voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Peer. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment