Woning isoleren Sint-Huibrechts-Lille

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Huibrechts-Lille? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een paar maatregelen als bijv. HR++ glas en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je bruikbare informatie over isolatie Sint-Huibrechts-Lille. Dit kan gaan om thema’s als de schuur isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-huibrechts-lille-3910

 • Flinke besparing
 • Minder problemen met vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLimburg
GemeentePelt
Postcode3910
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna zie je de meest interessante stappen om jullie woning in Sint-Huibrechts-Lille te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Huibrechts-Lille is voordeling (om en nabij de € 920 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1675 en de besparing loopt op tot €185 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Huibrechts-Lille kost je zo’n €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het rendement is al snel €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Je profiteert van circa €930 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we diverse aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Huibrechts-Lille (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Sint-Huibrechts-Lille is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De besparing komt neer op €900 p/jaar. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Huibrechts-Lille. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3050)
€625
(€4700)
€1180
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€205
(€1950)
€340
(€3400)
Spouwmuur€395
(€1450)
€510
(€2250)
€855
(€3575)
HR++ glas€240
(€2700)
€300
(€4300)
€430
(€5400)
isolatie sint-huibrechts-lille 3910

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Huibrechts-Lille?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Huibrechts-Lille isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Pelt

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Pelt aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pelt
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Sint-Huibrechts-Lille wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Huibrechts-Lille voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint-Huibrechts-Lille. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment