Woning isoleren Bellingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bellingen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering zoals isolatie van binnenmuren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Bellingen. Je komt meer te weten over thema’s als vliering isoleren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bellingen-1674

 • Lagere stookkosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1674
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€168,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Bellingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bellingen is betaalbaar (om en nabij de € 830 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten liggen rond €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bellingen kost plusminus €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11000. Het rendement is pakweg €840 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bellingen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Bellingen is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. Dat is dus al gauw €1050 (jaarlijks). Op deze website check je de hoogte van de investering zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bellingen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€615
(€5500)
€1020
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€235
(€2050)
€310
(€2850)
Spouwmuur€310
(€1075)
€660
(€2000)
€825
(€3325)
HR++ glas€200
(€2925)
€290
(€4075)
€445
(€5200)
isolatie bellingen 1674

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bellingen?

Waarom juist nu mijn huis in Bellingen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775, waarbij u een besparing realiseert van €225 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Pepingen

Via de geldende premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Pepingen aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pepingen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Bellingen wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bellingen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Bellingen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment