Woning isoleren Elingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Elingen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel als isolatie van de zolder en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Elingen. Je leest uitvoerig over topics als isolatie binnenkant gevel en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-elingen-1671

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Einde van vochtproblemen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1671
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€168,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina check je de meest populaire onderdelen om een woning in Elingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elingen is interessant (vanaf ongeveer € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Elingen kost doorgaans €5900. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het rendement is ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er diverse interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Elingen (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Elingen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De besparing komt neer op €850 p/jaar. Op deze pagina bekijk je de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Elingen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3200)
€615
(€5700)
€980
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€225
(€1800)
€315
(€3350)
Spouwmuur€235
(€800)
€700
(€2125)
€930
(€3350)
HR++ glas€250
(€2550)
€310
(€3400)
€360
(€4450)
isolatie elingen 1671

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Elingen?

Waarom zou ik mijn woning in Elingen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, dat betekent een winst van 330 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Pepingen

Met hulp van de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Pepingen kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Pepingen
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Elingen wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Elingen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Elingen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment