Woning isoleren Vlezenbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vlezenbeek? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen als isolatie van de zolder en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Vlezenbeek. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de spouwmuur en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vlezenbeek-1602

 • Supersnel terugverdient
 • Minder last van vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1602
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Vlezenbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vlezenbeek is voordeling (rond de € 720 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vlezenbeek kost om en nabij de €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van ongeveer €940 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer populaire alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Vlezenbeek (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Vlezenbeek is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Vlezenbeek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3950)
€825
(€6650)
€1040
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€230
(€2200)
€340
(€3150)
Spouwmuur€390
(€1400)
€500
(€2250)
€925
(€3225)
HR++ glas€245
(€1900)
€310
(€3700)
€440
(€4575)
isolatie vlezenbeek 1602

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vlezenbeek?

Waarom zou ik mijn huis in Vlezenbeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Brico, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Sint-Pieters-Leeuw

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Leeuw
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Vlezenbeek wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vlezenbeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Vlezenbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment