Woning isoleren Pepingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Pepingen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als binnenmuren isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Pepingen. Bijvoorbeeld topics als isolatie van de vloer en energie besparen tips. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-pepingen-1670

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1670
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€166,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Pepingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Pepingen is voordeling (vanaf plusminus € 760 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Pepingen kost om en nabij de €4700. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Het voordeel is grofweg €780 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Pepingen (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Pepingen is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Pepingen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3350)
€615
(€4600)
€1160
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€280
(€1600)
€395
(€2900)
Spouwmuur€360
(€1250)
€520
(€2500)
€790
(€3250)
HR++ glas€235
(€2300)
€260
(€3875)
€450
(€5325)
isolatie pepingen 1670

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Pepingen?

Waarom juist nu mijn huis in Pepingen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en dat bespaart tot €210 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Pepingen

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Pepingen meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pepingen
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Pepingen wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Pepingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Pepingen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment