Woning isoleren Bogaarden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bogaarden? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Bogaarden. We zoomen in op zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bogaarden-1670

 • Minder energiekosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode1670
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€167,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Bogaarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bogaarden is interessant (plusminus € 760 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, steenwol, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bogaarden kost gemiddeld €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €970. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. De winst is circa €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog een aantal aantrekkelijke vormen. Hierna bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bogaarden (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en uiteraard een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Bogaarden is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De besparing komt neer op €1225 p/jaar. Hierna kijken we naar de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Bogaarden. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4300)
€775
(€7050)
€1000
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€235
(€2200)
€370
(€2800)
Spouwmuur€400
(€1675)
€590
(€2575)
€840
(€3275)
HR++ glas€230
(€2250)
€265
(€3750)
€415
(€5375)
isolatie bogaarden 1670

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bogaarden?

Waarom juist nu mijn huis in Bogaarden isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als OCTA+ of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Dema, Brico, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Pepingen

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Pepingen in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pepingen
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Bogaarden wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Bogaarden voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Bogaarden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment