Woning isoleren Ruisbroek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ruisbroek? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Ruisbroek. Denk aan vraagstukken over isolatie van buitenmuren en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ruisbroek-1601

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1601
Gasverbruik21.050 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€167,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Ruisbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ruisbroek is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 820 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven fluctueren rond de €1825 en het bespaart circa €220, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ruisbroek kost ongeveer €4850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De potentiële besparing ligt op €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je ong. €840 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ruisbroek (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Ruisbroek kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per jaar. Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ruisbroek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3350)
€775
(€5150)
€1130
(€8700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€265
(€1700)
€385
(€3200)
Spouwmuur€375
(€1125)
€740
(€2500)
€820
(€3600)
HR++ glas€190
(€1900)
€295
(€3275)
€395
(€4800)
isolatie ruisbroek 1601

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ruisbroek?

Waarom mijn woning in Ruisbroek isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €240 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Pieters-Leeuw

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Leeuw
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Ruisbroek wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ruisbroek voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Ruisbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment