Woning isoleren Lot

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lot? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering als bijv. isolatie van de spouwmuur en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Lot. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de gevel en purschuim. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lot-1651

 • Lagere energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Minder last van ongedierte
 • Beter energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1651
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€167,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de interessantste stappen om je woning in Lot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lot is financieel toegankelijk (vanaf € 960 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lot kost +/- €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12500. Hiermee bespaar je pakweg €820 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog enkele interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lot (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en ook een bewuste wereld? Isoleren van de woning in Lot is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lot. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€725
(€7450)
€930
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€200
(€1650)
€360
(€3100)
Spouwmuur€200
(€875)
€510
(€2075)
€900
(€3225)
HR++ glas€235
(€2750)
€330
(€4025)
€435
(€4775)
isolatie lot 1651

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lot?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lot isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, waarbij u een besparing realiseert van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Beersel

Via de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Beersel meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beersel
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Lot wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Lot voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Lot. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment