Woning isoleren Sint-Laureins-Berchem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Laureins-Berchem? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals de kruipruimte isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Sint-Laureins-Berchem. Je kunt denken aan vraagstukken over deuren isoleren en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-laureins-berchem-1600

 • Interessante terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Toekomstbestendig

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1600
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€166,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref je de meest interessante manieren om jouw woning in Sint-Laureins-Berchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Laureins-Berchem is aantrekkelijk (om en nabij de € 750 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Laureins-Berchem kost gemiddeld €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Dit levert op om en nabij €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Laureins-Berchem (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Sint-Laureins-Berchem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 (jaarlijks). Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Laureins-Berchem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€765
(€4900)
€1070
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€280
(€2300)
€350
(€3600)
Spouwmuur€330
(€1475)
€580
(€2675)
€940
(€3625)
HR++ glas€240
(€2100)
€260
(€3625)
€365
(€4575)
isolatie sint-laureins-berchem 1600

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Laureins-Berchem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Laureins-Berchem isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Poweo, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Pieters-Leeuw

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Leeuw
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Sint-Laureins-Berchem wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Laureins-Berchem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Laureins-Berchem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment