Woning isoleren Alsemberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Alsemberg? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Alsemberg. We zoomen in op thema’s als isolerende deuren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-alsemberg-1652

 • Supersnel terugverdient
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Buitengeluid absorberen
 • Een hoger energielabel

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1652
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€167,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste toepassingen om een woning in Alsemberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Alsemberg is interessant (vanaf plusminus € 810 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het rendement ligt op zo’n €205 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Alsemberg kost +/- €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Daarmee bespaar je circa €990 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog meer populaire opties. Hierna bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Alsemberg (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Alsemberg kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per 12 maanden. Onderstaand kijken we naar de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Alsemberg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€725
(€5350)
€910
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€270
(€2500)
€380
(€2850)
Spouwmuur€355
(€900)
€520
(€2225)
€915
(€3200)
HR++ glas€210
(€2225)
€295
(€3400)
€350
(€4625)
isolatie alsemberg 1652

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Alsemberg?

Waarom mijn woning in Alsemberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus of Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Beersel

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beersel aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Beersel
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Alsemberg wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Alsemberg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Alsemberg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment