Woning isoleren Oudenaken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oudenaken? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals isolatie van de kruipruimte en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Oudenaken. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de binnengevel en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-oudenaken-1600

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder storende geluiden
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteSint-Pieters-Leeuw
Postcode1600
Gasverbruik21.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€166,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Oudenaken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oudenaken is interessant (al vanaf € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oudenaken kost om en nabij de €5300. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12700. De winst is pakweg €960 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oudenaken (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Oudenaken kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Oudenaken. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€795
(€7000)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€265
(€2050)
€320
(€3600)
Spouwmuur€325
(€1425)
€570
(€2500)
€860
(€3525)
HR++ glas€205
(€2975)
€335
(€3750)
€425
(€5175)
isolatie oudenaken 1600

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Oudenaken?

Waarom zou ik mijn woning in Oudenaken isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en geeft een besparing van €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Sint-Pieters-Leeuw

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Pieters-Leeuw
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Oudenaken wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oudenaken voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Oudenaken. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment