Woning isoleren Huizingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Huizingen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of isolerende kozijnen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Huizingen. We bespreken zaken als isolatie van de vliering en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-huizingen-1654

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBeersel
Postcode1654
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€167,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de interessantste toepassingen om je woning in Huizingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Huizingen kan erg voordelig (vanaf zo’n € 820 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1775 en de winst ligt rond de €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Huizingen kost ongeveer €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Dit levert op ong. €980 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er meerdere populaire alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Huizingen (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Huizingen kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Huizingen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€805
(€7000)
€1060
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€285
(€1850)
€320
(€3600)
Spouwmuur€265
(€925)
€440
(€2350)
€895
(€3475)
HR++ glas€210
(€2700)
€330
(€4225)
€355
(€4725)
isolatie huizingen 1654

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Huizingen?

Waarom juist nu mijn huis in Huizingen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en besparen tot €260, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Beersel

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beersel aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beersel
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Huizingen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Huizingen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Huizingen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment