Woning isoleren Hombourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hombourg? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen als het dak isoleren of dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je nuttige informatie over isolatie Hombourg. We staan stil bij thema’s als binnenmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hombourg-4852

 • Lagere energienota
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder last van ongedierte
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode4852
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€175,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf lees jij de meest rendabele acties om je woning in Hombourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hombourg kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 710 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hombourg kost plusminus €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Het rendement is ongeveer €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we diverse vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hombourg (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Hombourg is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 p/jaar. Op deze website ontdek je de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hombourg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3150)
€885
(€4950)
€1170
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€185
(€1900)
€300
(€3050)
Spouwmuur€260
(€1300)
€550
(€2200)
€940
(€3300)
HR++ glas€235
(€2800)
€335
(€3925)
€420
(€4775)
isolatie hombourg 4852

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hombourg?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Hombourg isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, waarbij u een besparing realiseert van €260 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder lees je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Plombières

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Plombières aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Plombières
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Hombourg wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Hombourg voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Hombourg. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment