Woning isoleren Bury

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bury? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Bury. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bury-7602

 • Supersnel terugverdient
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor iedere portemonnee
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7602
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Bury te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bury is voordeling (vanaf ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1725 en het bespaart circa €195 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bury kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1160. De potentiële besparing ligt op €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het voordeel is zo’n €750 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we diverse aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bury (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Bury is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bury. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€865
(€6900)
€1010
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€200
(€2200)
€390
(€2900)
Spouwmuur€175
(€1125)
€650
(€2450)
€875
(€3575)
HR++ glas€235
(€2825)
€300
(€4175)
€385
(€5025)
isolatie bury 7602

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bury?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bury isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Watz of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Péruwelz

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Péruwelz aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bury wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Bury voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bury. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment