Woning isoleren Mont-Saint-Aubert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mont-Saint-Aubert? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals de bodem isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Mont-Saint-Aubert. Je leest uitvoerig over zaken als muren isoleren en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-mont-saint-aubert-7542

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Groene investering
 • Snel te plaatsen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7542
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€171,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina lees jij de meest interessante manieren om jullie woning in Mont-Saint-Aubert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mont-Saint-Aubert is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 900 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1650 en de besparing loopt op tot €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mont-Saint-Aubert kost zo’n €5200. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11000. Hiermee bespaar je grofweg €900 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Mont-Saint-Aubert (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Mont-Saint-Aubert kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2300 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Mont-Saint-Aubert. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3150)
€755
(€6600)
€1080
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€285
(€2600)
€325
(€2800)
Spouwmuur€255
(€1725)
€700
(€2500)
€785
(€3325)
HR++ glas€220
(€2500)
€340
(€3925)
€370
(€5350)
isolatie mont-saint-aubert 7542

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mont-Saint-Aubert?

Waarom zou ik mijn huis in Mont-Saint-Aubert isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Tournai

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Tournai in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Mont-Saint-Aubert wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Mont-Saint-Aubert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Mont-Saint-Aubert. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment