Woning isoleren Warchin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Warchin? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen als de spouwmuur isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder vind je belangrijke informatie over isolatie Warchin. Denk aan onderwerpen als triple glas en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-warchin-7548

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7548
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€171,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Warchin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Warchin is goedkoop (gemiddeld zo’n € 880 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Warchin kost je zo’n €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12600. De winst is zo’n €920 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we nog meer aantrekkelijke oplossingen. Hierna vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Warchin (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Warchin kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 op jaarbasis. Op deze website komen we met de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Warchin. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€755
(€6000)
€1040
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€245
(€1850)
€350
(€3050)
Spouwmuur€290
(€1450)
€700
(€2075)
€785
(€3000)
HR++ glas€235
(€2525)
€320
(€4100)
€400
(€4675)
isolatie warchin 7548

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Warchin?

Waarom juist nu mijn huis in Warchin isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en dat bespaart tot €310 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Tournai

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tournai meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Warchin wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Warchin voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Warchin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment