Woning isoleren Péruwelz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Péruwelz? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel als de schuur isoleren of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Péruwelz. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als warmtereflecterende folie en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-peruwelz-7600

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7600
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand vind je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Péruwelz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Péruwelz is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 920 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De prijzen variëren rond €1650 en de winst ligt rond de €215 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Péruwelz kost ongeveer €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Het voordeel is pakweg €960 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er diverse interessante vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Péruwelz (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Péruwelz is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Péruwelz. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€835
(€6950)
€920
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€175
(€2200)
€325
(€2950)
Spouwmuur€180
(€1175)
€600
(€2300)
€930
(€3000)
HR++ glas€235
(€2425)
€310
(€3350)
€435
(€4875)
isolatie peruwelz 7600

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Péruwelz?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Péruwelz isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en geeft een besparing van €275 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Péruwelz

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Péruwelz voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Péruwelz wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Péruwelz voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Péruwelz. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment