Woning isoleren Quartes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Quartes? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel als HR++ glas of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Quartes. Je leest uitvoerig over items als isolatie van platte dak en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-quartes-7540

 • Een fors lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7540
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€171,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk je de populairste werkzaamheden om een woning in Quartes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Quartes is goed te betalen (vanaf ongeveer € 990 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn gemiddeld €1725 en het resultaat is zo’n €195 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Quartes kost +/- €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Het rendement is ongeveer €870 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Quartes (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Quartes is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Quartes. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3450)
€785
(€7500)
€960
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€290
(€2600)
€315
(€3050)
Spouwmuur€335
(€725)
€680
(€2025)
€835
(€3400)
HR++ glas€190
(€2625)
€310
(€3950)
€440
(€5200)
isolatie quartes 7540

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Quartes?

Waarom mijn woning in Quartes isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, dat betekent een winst van 335 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Tournai

Met behulp van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Tournai voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan kom je met een isolatieplan Quartes wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Quartes voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Quartes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment