Woning isoleren Callenelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Callenelle? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Callenelle. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-callenelle-7604

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Minder vervuiling
 • Je kunt veel zelf doen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7604
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€172,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Callenelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Callenelle is voordeling (vanaf ongeveer € 800 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Callenelle kost zo’n €4750. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12200. Het voordeel is ongeveer €790 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Callenelle (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Callenelle kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Callenelle. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€855
(€7250)
€1210
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€190
(€2000)
€375
(€3400)
Spouwmuur€195
(€1275)
€550
(€2350)
€935
(€3075)
HR++ glas€220
(€2625)
€340
(€3075)
€430
(€4850)
isolatie callenelle 7604

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Callenelle?

Waarom moet ook ik mijn huis in Callenelle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725, dat betekent een winst van 245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder lees je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Péruwelz

Met hulp van de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Péruwelz kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Callenelle wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Callenelle voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Callenelle. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment