Woning isoleren Bon-Secours

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bon-Secours? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van platte dak of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Bon-Secours. Je leest uitvoerig over items als gevelisolatie en steenwol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bon-secours-7603

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7603
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€172,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Bon-Secours te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bon-Secours is voordeling (vanaf plusminus € 960 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1650 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bon-Secours kost doorgaans €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12000. De winst is ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bon-Secours (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van een huis in Bon-Secours kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Bon-Secours. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€815
(€5750)
€910
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€230
(€1700)
€360
(€3250)
Spouwmuur€245
(€775)
€720
(€2675)
€780
(€3200)
HR++ glas€240
(€2350)
€325
(€3825)
€380
(€4925)
isolatie bon-secours 7603

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bon-Secours?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bon-Secours isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025, waarbij u een besparing realiseert van €325 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Dema, Hubo, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Péruwelz

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Péruwelz voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Bon-Secours wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Bon-Secours voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Bon-Secours. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een gezond leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment