Woning isoleren Braffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Braffe? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen als isolatie van schuine dak of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Braffe. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de vliering en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-braffe-7604

 • Lagere maandlasten
 • Een optimale leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7604
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€172,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna ontdek jij de populairste methodes om je woning in Braffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Braffe is financieel toegankelijk (ongeveer € 810 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten liggen rond €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Braffe kost om en nabij de €5300. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. De winst is zo’n €800, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er nog enkele alternatieve oplossingen. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Braffe (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Braffe kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 (jaarlijks). Hierna check je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Braffe. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€715
(€7200)
€930
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€180
(€1850)
€390
(€3300)
Spouwmuur€360
(€1200)
€740
(€1950)
€845
(€3575)
HR++ glas€215
(€2825)
€295
(€3900)
€420
(€5175)
isolatie braffe 7604

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Braffe?

Waarom zou ik mijn woning in Braffe isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en dat bespaart tot €275 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Péruwelz

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Péruwelz in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Braffe wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Braffe voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Braffe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment