Woning isoleren Roucourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Roucourt? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van platte dak of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Roucourt. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de bodem en condensvorming. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-roucourt-7601

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7601
Gasverbruik22.240 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€171,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website lees jij de meest rendabele stappen om je woning in Roucourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Roucourt is goedkoop (al vanaf +/- € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Roucourt kost gemiddeld €4950. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1100. Het rendement is al snel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11700. Het rendement is pakweg €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog meer interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Roucourt (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Roucourt is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Roucourt. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€635
(€7200)
€910
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€185
(€1550)
€400
(€3250)
Spouwmuur€380
(€1275)
€420
(€2075)
€850
(€3425)
HR++ glas€190
(€2800)
€265
(€3225)
€435
(€5075)
isolatie roucourt 7601

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Meer weten over het isolatiebedrijf in Roucourt?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Roucourt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Luminus en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Péruwelz

Door te profiteren van de huidige premies wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Péruwelz op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Roucourt wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Roucourt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Roucourt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment