Woning isoleren Vaulx

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vaulx? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel als HR++ glas en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Vaulx. Dit kan gaan om topics als radiatorisolatie en glaswol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vaulx-7536

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7536
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€170,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna tref je de meest rendabele toepassingen om een woning in Vaulx te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vaulx is voordeling (al vanaf +/- € 940 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1725 en het bespaart circa €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vaulx kost +/- €4800. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Je profiteert van ong. €750, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna behandelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vaulx (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Vaulx kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Vaulx. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3350)
€885
(€6650)
€960
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€260
(€2200)
€300
(€2750)
Spouwmuur€265
(€1725)
€740
(€2675)
€795
(€3350)
HR++ glas€190
(€2400)
€325
(€3725)
€425
(€4675)
isolatie vaulx 7536

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vaulx?

Waarom zou ik mijn woning in Vaulx isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Watz en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, waarbij u een besparing realiseert van €230 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Brico. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Tournai

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tournai aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is simpel: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Vaulx wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vaulx voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Vaulx. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment