Woning isoleren Mourcourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mourcourt? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals isolatie van de bodem en warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Mourcourt. Dit kan gaan om items als vliering isoleren en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-mourcourt-7543

 • Minder energielasten
 • Geen vochtproblemen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7543
Gasverbruik22.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€171,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Mourcourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mourcourt is voordeling (vanaf plusminus € 710 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €190 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mourcourt kost doorgaans €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12800. De winst is grofweg €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mourcourt (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Mourcourt is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Mourcourt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€655
(€7300)
€1140
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€190
(€1700)
€375
(€2950)
Spouwmuur€320
(€900)
€650
(€2450)
€875
(€3625)
HR++ glas€195
(€2700)
€280
(€3050)
€420
(€4500)
isolatie mourcourt 7543

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Mourcourt?

Waarom juist nu mijn huis in Mourcourt isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300 en dat levert gemiddeld op €285 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Tournai

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Tournai aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Mourcourt wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Mourcourt voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Mourcourt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment