Woning isoleren Wiers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wiers? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een isolatiemaatregel als bijv. de kruipruimte isoleren of kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Wiers. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de binnengevel isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wiers-7608

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Reductie geluid
 • Toekomstbestendig

ProvincieHenegouwen
GemeentePéruwelz
Postcode7608
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Wiers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wiers is voordeling (ongeveer € 810 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wiers kost je zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12500. Het rendement is om en nabij €750 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er meerdere interessante vormen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wiers (juni 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Wiers is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Wiers. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4100)
€765
(€6850)
€1060
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€230
(€2650)
€400
(€3350)
Spouwmuur€235
(€1325)
€700
(€2625)
€950
(€3450)
HR++ glas€245
(€1875)
€325
(€3575)
€390
(€4550)
isolatie wiers 7608

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wiers?

Waarom zou ik mijn woning in Wiers isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Watz of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en besparen tot €290, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Péruwelz

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Péruwelz aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Péruwelz
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het advies hieronder kom je met een isolatieplan Wiers wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wiers voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Wiers. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment