Woning isoleren Franchimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Franchimont? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen als isolatie van de buitengevel en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Franchimont. Bijvoorbeeld topics als de schuur isoleren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-franchimont-5600

 • Lagere maandlasten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Weinig last van geluid
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.780 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€175,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Franchimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Franchimont is goed te betalen (vanaf plusminus € 800 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €235 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Franchimont kost plusminus €4800. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1220. De potentiële besparing ligt op €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11500. Dit levert op circa €860 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Franchimont (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Franchimont kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 op jaarbasis. Op deze pagina kijken we naar de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Franchimont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€835
(€5500)
€1050
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€175
(€2650)
€360
(€3300)
Spouwmuur€265
(€1300)
€670
(€2225)
€855
(€3275)
HR++ glas€230
(€2900)
€315
(€3500)
€405
(€5275)
isolatie franchimont 5600

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Franchimont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Franchimont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en dat levert gemiddeld op €210, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Philippeville

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Franchimont wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Franchimont voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Franchimont. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment