Woning isoleren Pessoux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Pessoux? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen als isolatie van de schuur en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Pessoux. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de binnengevel en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-pessoux-5590

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangename leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Interessante energiebespaarlening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNamen
GemeenteCiney
Postcode5590
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€175,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind jij de meest populaire manieren om je woning in Pessoux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Pessoux kan zeer goedkoop (plusminus € 840 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pessoux kost ongeveer €5550. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Daarmee bespaar je om en nabij €910 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Pessoux (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Pessoux is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Hierna berekenen we de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Pessoux. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€705
(€7400)
€1080
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€200
(€2500)
€335
(€3250)
Spouwmuur€330
(€900)
€590
(€1950)
€910
(€3125)
HR++ glas€220
(€2050)
€270
(€3175)
€355
(€4550)
isolatie pessoux 5590

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Pessoux?

Waarom mijn woning in Pessoux isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350, waarbij u een besparing realiseert van €320, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Ciney

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ciney op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ciney
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Pessoux wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Pessoux voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Pessoux. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment