Woning isoleren Fagnolle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Fagnolle? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Fagnolle. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als spouwmuurisolatie en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-fagnolle-5600

 • Besparen op energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€175,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de populairste manieren om een woning in Fagnolle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fagnolle kan erg voordelig (om en nabij de € 830 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €245 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Fagnolle kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1070. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Je profiteert van ongeveer €940, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast kennen we meerdere alternatieve vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Fagnolle (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Fagnolle is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website check je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Fagnolle. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€725
(€5300)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€195
(€1650)
€395
(€3500)
Spouwmuur€185
(€1725)
€600
(€2125)
€925
(€3675)
HR++ glas€245
(€1925)
€260
(€3625)
€445
(€4925)
isolatie fagnolle 5600

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Fagnolle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Fagnolle isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en besparen tot €235 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Philippeville

Dankzij de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Philippeville kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Fagnolle wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Fagnolle voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Fagnolle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment