Woning isoleren Jamiolle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Jamiolle? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel als isolatie van platte dak of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Jamiolle. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de vloer en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-jamiolle-5600

 • Besparen op energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Eenvoudig aan te brengen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€169,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest toegepaste manieren om een woning in Jamiolle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jamiolle kan erg voordelig (vanaf zo’n € 780 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €225 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Jamiolle kost gemiddeld €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12800. De winst is ong. €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we nog meer alternatieve opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Jamiolle (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Jamiolle is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. Dat komt neer op €1050 per jaar. Onderstaand calculeren we de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Jamiolle. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€665
(€5700)
€1160
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€230
(€1700)
€400
(€2700)
Spouwmuur€180
(€1750)
€720
(€2800)
€855
(€3125)
HR++ glas€245
(€2250)
€340
(€3575)
€390
(€5400)
isolatie jamiolle 5600

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Jamiolle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Jamiolle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Luminus of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en dat bespaart tot €275 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan check je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Philippeville

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Jamiolle wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Jamiolle voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Jamiolle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment